Puuajatus Oy

“Voin ihan sataselle suositella.”

Piriset halusivat päivittää 70-luvun omakotitalonsa keittiön 2020-luvulle ja ihastuivat Puuajatuksen ratkaisuihin.

“Voin ihan sataselle suositella.”
28.07.23

Tuomo ja Minna Pirinen halusivat päivittää 70-luvun omakotitalonsa keittiön 2020-luvulle. Piriset ihastuivat Puuajatuksen ratkaisuihin.

Tuomo ja Minna Pirinen halusivat remontoida vuonna 1976 rakennetun kuopiolaisen omakotitalon keittiön. “Vaimo oli inhonnut sitä siitä asti, kun muutettiin.”

Piriset olivat seuranneet Puuajatusta Facebookissa ja tykästyneet työnjälkeen. “Olin jo aiemmin laittanut saunan Puuajatuksen puusepän JP Ihalaisen toimittamilla laudepuilla ja paneleilla ja ollut tosi tyytyväinen.”

Piriset varasivat suunnitteluajan Puuajatuksen keittiösuunnittelijalta Paula Ihalaiselta. Suunnitelman pohjaksi Tuomo lähetti keittiöstä kuvia ja pohjapiirustuksen Puuajatukselle.

“Minä ilmoitin, että haluan päättää vain tason, halusin kymppimillin laminaatin. Kaikki muu jäi vaimolleni MInnalle ja Paulalle. Sinä ne alkoivat Paulan kanssa värkkäämään ja miettimään, mikä ratkaisu ja väri käy mihinkin.”

“Loistavia ideoita ja aikataulut pitivät”

Kun suunnitelma oli valmis, Piriset saivat tietää myös remontin hinnan. “Sanoin heti, että emme edes pyydä muualta tarjousta, koska te teette niin hyvää jälkeä.”

Eikä Piristen ole tarvinnut katua. “Viikko sitten tein ruokaa ja vaimo kysyi, olenko tyytyväinen keittiöön, oli helppo sanoa, että todella tyytyväinen.”, Tuomo kertoo.

Keittiön toiminnallisuus ja laatu tekivät Pirisiin vaikutuksen. “Paulalla on loistavia ideoita, hän on tosi hyvä ihmisten kanssa ja tekee suunnitelmat niin, että aikataulut pitävät.”

“Oman kokemukseni pohjalta JP:n ja Puuajatuksen ratkaisut keittiöihin ja saunoihin ovat sellaisia, että voin ihan sataselle suositella.”

Alunperin Piriset aikoivat vaihtaa vain keittiön kaappien ovet, mutta päätyivät Paulan ja JP:n kanssa keskusteltuaan laittamaan koko homman uusiksi. “Totesimme, että hintaero on niin pieni ja päästään samalla vaihtamaan keittiön malli toimivammaksi.”

Keittiö näyttää nyt isommalta

Keittiö on iso, kahdella seinällä viisi metriä ja vielä kulman takana neljä metriä lisää. “Mutta remontin jälkeen se näyttää entistäkin isommalta”, Tuomo kehuu.

Tuomo on luonnollisesti innoissaan keittiön ohuesta laminaattitasosta. “Se on sentin paksuinen musta viiva alakaappien päällä.”

Tunnelmaa ja valoa keittiöön tuo Paulan suunnittelema ledinauha, joka kulkee kaikkien kalusteiden reunassa. Innokkaana kalamiehenä Tuomo arvostaa myös allasratkaisua. Entinen kahden altaa tiskipöytä vaihtui yhteen syvään altaaseen, jonka korkean kaarihanan saa tarvittaessa irti pidikkeestään.

“Mahtavaa pestä kalaa siinä altaassa, kun vesi ei roisku yli. Uunipellinkin pystyy laittamaan altaan pohjalle ja pestä siinä. Todella kätevää.”

Vaaleiden yläkaappien pinnat muistuttavat valkolakattua koivua, puun syyt näkyvät. Kaappirivistoon tuo eloa lasiovikaappi, jossa on kapeat alumiinikehykset. “Olen kuullut ihmisten ihailevan, kuinka hyvin se keventää kalusteen päätyä. Näyttää hyvältä, kun astiat näkyvät lasivitriinissä.”

Tason alapuolella värimaailma on vaaleanruskea. “Halusimme alas vain vetolaatikoita. Siellä ei ole lainkaan kaappeja.”

Oikein valitut vetimet ja saranat helpottavat perhe-elämää

Kaappien saranaratkaisu helpottaa Piristen elämää huomattavasti. Aiemmassa keittiössä Tuomolta jäi kaapit ovat usein auki. “Olen vauhdikas kaveri, enkä aina muista sulkea ovia kunnolla. Vaimo muistutti siitä aika monta kertaa. Nyt kun ovissa on kiinnivetävät saranat, vaimo on sanonut, että ovet eivät ole jääneet uudessa keittiössä kertaakaan auki.”

Piristen elämänlaatua kohottivat myös keittiön uudet vetimet. “Minulla on usein rasvaa sormissa, kun tulen keittiön ulkohommista. Ennen kaappien ovet olivat täynnä rasvajälkiä, mutta nyt, kun keittiössä on hyvät vetimet, niin jälkiä ei tule enää ollenkaan.”

Tuomo purki vanhan keittiön ja kiinnitti uuden keittiön kaapit itse paikoilleen. Asennusprojekti oli helppo, koska kalusteen sopivat täydellisesti mittoihin. “Se valmistui kolmessa illassa.”

JP:ltä löytyi ratkaisu myös keittiötä vaivanneeseen ikiaikaiseen tilapulmaan. Hän neuvoi Tuomoa, että jääkaappi-pakastimen saa mahtumaan tilaan paremmin kaventamalla keittiö leveää oviaukkoa. “Se oli puuseppä Ihalaisen mahtava oivallus. Kavennus meni niin hyvin, että kukaan ei edes huomaa sitä.”

Ota yhteyttä!

Voit olla meihin yhteydessä myös alla olevan lomakkeen kautta.
Huomioithan että *-merkityt kentät ovat pakollisia.

Kerro tarpeesi meille!

Suunnittelemme ja valmistamme toiveidesi mukaiset tilat. Ainutlaatuisuus ja laatu yhdistyvät tiloihisi

Keittiöt

Olemme erikoistuneet räätälöityihin keittiöihin, jotka heijastavat persoonallisuuttasi ja tarpeitasi. Laadukas suunnittelu ja toteutus ovat intohimomme

Lue lisää

Saunat

Luo unelmiesi sauna kanssamme. Suunnittelemme ja toteutamme yksilölliset saunat, jotka tarjoavat rentouttavaa ja laadukasta nautintoa arkeesi

Lue lisää

Fintrade
Hahle
Kabinetti
Kensa
Otsoson
Siemens
Savo
Bora
Kivilähde