Puuajatus Oy

Yritys

Mistä syntyi Puuajatus Oy?

Puuajatus Oy on kuopiolainen puusepänliike, jonka vahvuutena ovat puusepäntyönä tehtävät uniikit koko kodin kalusteet ja saunat yli 30 vuoden kokemuksella. Puuajatus Oy henkilöityy sen omistajiin, JP ja Paula Ihalaiseen.

Kaikki sai kuitenkin alkunsa JP:n edesottamuksista. Mies on ollut puun ja kalusteiden kanssa tekemisissä jo 80-luvun hämäristä. Rapiat 40 vuotta siis.

“Alahan on muuttunut tosi paljon. Esimerkiksi tarjonta on nykyisin moninkertaista: kun 90-luvulla tarjolla oli kymmenkunta ovimallia, niitä on nykyään satoja. Samoin värimaailma on laajentunut tuhansiin eri sävyihin”, JP miettii.

Paljon on kuitenkin pysynyt myös samana. Puu on edelleen puuta, ja kalusteiden valmistamiseen vaaditaan vakaata kättä sekä osaamista.

“Keittiökalusteiden tai vaikkapa saunojen on oltava viimeistellyn ja nätin näköisiä, mutta lisäksi niiden on kestettävä käyttöä”, JP summaa.

Yritys

Heti alussa kiinni jalopuuhun

JP Ihalainen valmistui aikoinaan puusepäksi ammattikoulusta. Työpaikka järjestyi 80-luvulla Veneveistämö Jänmarinilta, jossa hän pääsi rakentamaan veneiden uniikkeja sisustuksia jalopuusta, huippuosaajien valvonnassa.

“Se kokemus oli todella upea. Sieltä alkoi opin kerääminen, joka jatkuu edelleen”, JP muistelee.

“Vuonna 1988 päätin aloitin jatko-opinnot teknillisessä. Valmistuin vuonna 1991, juuri pahimpaan lama-aikaan. Toiveena oli löytää työpaikka läheltä, mutta valitettavasti tilanne oli vaikea kaikille, alasta riippumatta. Löysin kuitenkin paikan Kauniskeittiöltä Kuopion myymäläpäällikkönä – siellä riitti vilskettä ja haasteita.”

Myöhemmin miehen tie vei paikalliseen kuopiolaiseen firmaan, jossa JP viihtyi palkollisena vuoteen 1994 saakka.

“Siellä jo aloin tehdä yrittäjänä asennustöitä kalusteiden suunnittelun ja myynnin ohella."

Sitten sattui JP:n toistaiseksi ainoa syrjähyppy kokonaan uudelle alalle.

"Laman syventyessä päätin ryhtyä ihan toisenlaisiin hommiin. Niinpä perustin vuonna 1996 kesäkahvila- ja grillikioski Snack Torin Kuopion torille”, hän kertoo.

“Mutta ei se sitten tuntunut kuitenkaan oikealta, ja möin sen pois parin vuoden kuluttua. Palasin juurilleni ja perustin oman puusepänverstaan, Kodin Puusepän, vielä samana vuonna 1998.”

Puuajatus syntyy

90–luvun loppu ja 2000–luvun alku oli hurjaa kasvua alalla ja niipä yhtiö kasvoikin nopeasti merkittäväsi toimiaksi alueella työllistäen parhaimmillaan 7 alan ammattilaista. Vuonna 2007 JP päättikin myydä keittiöitä ja muita kiintokalusteita tehneen puusepänliikkeensä vähentääkseen kiireitään.

Samana syksynä perustettiin Puuajatus Oy tarkoituksena toimia itsekseen ja suunnata toiminta lähinna sisutuspuusepän töihin kuten mittatilaussaunoihin.

Näin jatkettiinkin aina 8 vuotta työllistäen yhden puusepän itsensä lisäksi sisustuspuusepän töissä.

Työuransa kaupan alalla tehnyt Paula alkoi hänkin tuntea tarvetta vaihtaa alaa vuonna 2015. Paikka löytyi Puuajatuksesta kuin luonnostaan, ja loppu on historiaa.

Yritys muutti pitäaikaisesta toimipaikastaan Haapaniemeltä paremmalle sijainnille Särkiniemeen vuodenvaihteessa 2022–23. Uusissa toimitiloissa Särkiniementie 5:ssä sijaitsee nyt myös upea myyntinäyttely, jossa on esillä uusimmat ideat niin kiintokalustamisesta kuin saunoistakin.

Yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjäpariskunnan lisäksi kaksi kokenutta alan ammattilaista. Anu Rundgrenilla on n. 17 vuoden kokemus kalustealalla ja puuseppä AP on ollut mukana Puuajatuksella vuodesta 2014 saakka. Koko henkilökunta on saanut oppia JP:n kokemuksen tuomasta ammattitaidosta.

Mittatilauksena millilleen

40-vuotisen (ja risat) kokemuksen tietäen ei ole ihme, että Puuajatus on tullut tunnetuksi laadukkaista ja millillleen mittatilaustyönä toteutetuista keittiöistä ja saunoista.

Vaikka mittatilaustyöt ja kallis hinta yhdistyvät monen ajatuksissa toisiinsa automaattisesti, niin ei kuitenkaan aina ole asian laita, painottavat Paula ja JP.

“Kun kaluste tehdään mitoilla, juuri sopivan kokoisena paikalleen, kaikkea ympärillä ei tarvitse uusia. Mehän toteutamme myös esimerkiksi keittiöiden osasaneerauksia: ehjää ja toimivaahan ei kannata vaihtaa, vaan voimme päivittää esimerkiksi ehjiin runkoihin uudet ovet”, Paula kertoo.

Oman lisäarvonsa antaa myös käsityötaito, joka takaa viimeistellyn ja laadukkaan lopputuloksen – joka kestää myös käyttöä ja aikaa.

Ota yhteyttä!

Voit olla meihin yhteydessä myös alla olevan lomakkeen kautta.
Huomioithan että *-merkityt kentät ovat pakollisia.

Kerro tarpeesi meille!

Suunnittelemme ja valmistamme toiveidesi mukaiset tilat. Ainutlaatuisuus ja laatu yhdistyvät tiloihisi

Keittiöt

Olemme erikoistuneet räätälöityihin keittiöihin, jotka heijastavat persoonallisuuttasi ja tarpeitasi. Laadukas suunnittelu ja toteutus ovat intohimomme

Lue lisää

Saunat

Luo unelmiesi sauna kanssamme. Suunnittelemme ja toteutamme yksilölliset saunat, jotka tarjoavat rentouttavaa ja laadukasta nautintoa arkeesi

Lue lisää

Fintrade
Hahle
Kabinetti
Kensa
Otsoson
Siemens
Savo
Bora
Kivilähde